Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


 

en.jpg

Szeretettel köszöntelek!

Polgári nevem:  Palócz Rózsa Szilvia. Dolgozó nő, anya, feleség, és táncos  vagyok egy személyben :)

2001. júniusa óta hódolok a hastánc (közel keleti tánc) szenvedélynek. Akkoriban még nagyon kevesen ismerték ezt a műfajt, mindössze 4 mestertanár tanított ilyen táncot Magyarországon. Én magam is hitetlenkedve, de nagy érdeklődéssel és kíváncsisággal telve mentem el az első órára. E táncforma maga a csoda! Az első táncóra első pár perce elég volt ahhoz, hogy teljesen „beleszeressek” a magával ragadó keleti zenébe, a különleges kelmékbe, a megfogalmazhatatlan hangulatba! Ott ragadtam. A táncórák alatt el is feledkeztem (és a mai napig elfeledkezem) esetleges gondjaimról. Tánc közben önmagam lehetek és a mozdulatokkal tökéletesen és felszabadultan kifejezhetem érzéseimet, hangulataimat, mozdulatokba foglalhatom a zenét. Ismerőseim szerint, mióta táncolok „kivirultam”. Az bizonyos, hogy rettentően sok energiát ad, feltölt, továbbá a munka és a családi élet mellett tökéletesen kiegészíti hétköznapjaimat. Maga a teljes önkifejezés! Így kerek az életem! 

 Hazai tanáraink közül rendszeres oktatóim voltak:  Németh Krisztina-Amira, Seres Zoltán, és Vitális Anna. Nagyon sokat köszönhetek nekik és nagy-nagy szeretettel gondolok rájuk.  Hajt a tudás-szomj és a fejlődés lehetősége.  Amikor tehetem, külföldi  és hazai előadók által szervezett workshopokon (intenzív kurzusokon) fejlesztem tovább tánctudásom. Néhány név közülük:  Nieto Mercedesz (Magyarország), Tóth Bea-Amaraya, Buzdor Adrienn, Serena és Hossam Ramzy (Egyiptom), Jillina (USA), Saida (Brazília), Raqia Hassan <3 (Egyiptom), Essam Mounir (Egyiptom), Samia Lee (Egyiptom), Khaled Seif (Egyiptom/Svájc), Darya Mickevich. Véleményem szerint mindig van mit fejlődnie egy táncosnak és haladni kell a kor követelményeivel (természetesen megtartva az autentikus vonalát is). 

Hogyan jött az oktatás?

Soha nem gondoltam volna, hogy egyszer tanítani is fogom ezt a gyönyörű táncot, hiszen csak a magam szórakozására jártam táncórákra és fellépésekre. De a sors úgy hozta, hogy egyik fellépéseim után felkértek, hogy indítsak tánc tanfolyamot községünkben. Akkoriban semmilyen táncolási lehetőség nem volt lakóhelyemen, így  némi noszogatás  után „beadtam a derekam” . Minden tudást, minden tanóra-felépítési technikát igyekszem beleilleszteni táncóráinkba, amit eddigi mestereimtől tanultam, hogy a maximálisat nyújthassam a hozzám forduló tanulni vágyóknak.

Nem bántam meg, hogy belevágtam azt a bizonyos "fejszét" abba a bizonyos "fába". Magam is sokat tanulok tanítványaimtól is. Egymást fejlesztjük, formáljuk és immár baráti közösséget alkotunk. 2007 óta tanítok  hosszabb megszakításokkal. (Sajnos sok akadály hárult elém, ezért folyamatos oktatást nem tett lehetővé a sors. Hol helyünk nem volt, hogy egészségügyi problémák léptek fel, hol gyermekem születése miatt "estem ki a körforgásból"). De már más szelek fújnak, végre saját kuckómban fogadhatom a táncolni vágyókat :))....Közben amikor csak tehetem, a mai napig magam is tanulom eme nagyon összetett gyönyörűséget. Fontosnak tartom, hogy dolgozzak azért, hogy elismerjék Hazánkban is a hastáncot igazi, művészi táncformaként. Sajnos ez ma még nem mondható el, keveset tudnak a laikus emberek ennek a táncnak a gyökereiről, szépségeiről, csupán egyszerű szórakoztató műfajnak tartják. Külföldön már jóval nagyobb elismerés övezi. Szeretném azok táborát képviselni, akik hírül viszik, hogy ez egy nagyon összetett, rendkívül színes, sokféle, nem könnyű, érzelem és mozdulat-gazdag tánc, amit minden nőnek érdemes kipróbálni és elsajátítani a csodás hatásai miatt is.

E tánc tanítása során  öröm látni, ahogy a lányok-asszonyok érzései felszabadulnak a táncórákon, egyre szebb a tartásuk, kisimulnak a vonásaik. Az óra idejére minden gondjuk-bajuk elszáll. Fantasztikus érzés, hogy ezt átélik velem! Az együtt töltött idő alatt a vidámság, a zene átélése, és a technika  elsajátítása ötvöződik. 

Az alábbi táncstílusokat táncolom és tanítom:

- klasszikus orientális tánc (fátyollal és anélkül),

- dobszóló,

- show hastánc,

- saidi botos tánc,

- khaliggi,

- shaabi

Ezeken felül táncolom, de egyelőre még nem tanítom: az iraqi táncot.

Nagyon büszke vagyok arra, hogy közép-haladó tanítványaim már több alkalommal nagy örömet szereztek fellépésükkel különböző rendezvényeken.

Szeretettel várok minden érdeklődőt, aki kedvet érez egy kis kikapcsolódásra e szépséges keleti tánc sajátos világában.

Aviva

 

"Nincs vonzóbb egy férfi számára annál, mint amikor egy nő boldog a bőrében. Magasságtól, kilótól, kortól függetlenül. Minek törekedsz egy nem létező kincs felé, amikor a kincs te magad vagy. Egy nő mindig csodálatos, ha megéli önmagát."
 
A. J. Christian
 
 
 
 
 
 

 29820z2qdwfxjob.gif

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Http://hastancrulez.wordpress.com

(Gica, 2011.04.20 12:30)

Szívből GRATULÁLOK a Deep Divas Hastáncverseny profi kategóriájának megnyeréséhez!! Egyszer a Ruben's Dreams-szel láttalak táncolni, egyszer pedig egy Hossam Ramzy dobszóló workshopon improvizálni, és mindkét táncod gyönyörű volt! Ha készült felvétel a versenygyőztes számodról, oszd meg légyszi! További sok megérdemelt sikert kívánok! :]

Re: Http://hastancrulez.wordpress.com

(AvivaSzil, 2011.04.28 21:15)

Nagyon-nagyon kedves vagy, köszönöm szépen! Természetesen folyamatosan fejlesztem magam tovább, nem vagyok 100%-osan elégedett...mindig van mit fejlődni, javítani. De miden visszajelzés fontos számomra. Köszönöm, hogy írtál. Bár tudnám, kihez is van szerencsém :) Mégegyszer köszönöm!
puszi
Szilvi

Re: Http://hastancrulez.wordpress.com

(AvivaSzil, 2011.04.28 21:18)

Jaj! A válaszomból lemaradt: igen, készült profi videofelvétel a versenyről, hamarosan megkapjuk a Pharaodance-től az infókat, hogy mikor készülnek el a dvd-k és mikor vehetők meg.
puszi

andianna@freemail.hu

(Andianna, 2008.05.27 21:58)

Gratulálok, klassz honlap.
További sok sikert

válasz

(Aviva (Szil), 2008.05.23 07:19)

Köszönöm Drága Kriszta!
Megígérem, hogy töltögetni fogok fel még fotókat :-)
Neked is hasonló sikeret és szép nyarat kívánok!
üdv.
Szil

donorka@freemail.hu

(Kriszta, 2008.05.22 19:29)

Szia! Ez úton gratulálok a fantasztikus sikereidhez, nyugodtan mondhatom, hogy a képek magukért beszélnek.:))) Nagyon remélem, hogy még sok ilyen szép eredményt fogsz elérni a jövőben és a friss képeket felteszed majd ide, hogy megnézhessem.
Üdv.
Kriszta

válasz

(Aviva, 2008.03.27 08:24)

Szia Veron!
De drága vagy! Köszönöm!
Régen írtunk már egymásnak! De ami késik, nem múlik :-)
Szép napot!

prosim@freemail.hu

(Veron, 2008.03.27 08:15)

Gyönyörű a honlapod akárcsak te!